Závitky játrové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 37 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 645.5 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 913 mg
- Vitamín A 913 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na tenčí plátky, cibuli na půlkolečka.
-
2
Plátky jater posypeme grilovacím kořením. Nesmíme solit, játra by ztvrdla. Na játra položíme plátek anglické slaniny, půlkolečko cibule a zavineme. Závitek sepneme jehlou a rychle opečeme z obou stran na másle.
-
3
Osmažené závitky podlijeme polovinou vody a dusíme, až jsou závitky měkké a voda je vydušená na tuk. Závitky osolíme, přeložíme na talíř a držíme na teple.
-
4
Výpek zaprášíme moukou, zarestujeme, poté zalijeme zbylou vodou a za častého míchání provaříme alespoň deset minut.
-
5
Závitky vložíme zpět do omáčky, ochutíme sojovou omáčkou a podáváme.