Boloňské těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maso mleté - mix
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Celer bulvový
  • 20 g Houby sušené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 250 ml Minerální voda perlivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 10144.5 mg
  • Vitamín A 10144.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme.

  • 2

    Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme.

  • 3

    Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme.

  • 4

    Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni.

  • 5

    Na závěr přidáme kečup a šlehačku.

  • 6

    V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple.

  • 7

    Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem.

Komentáře k receptu