Herinkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Brambory
  • 3 ks Slaneček
  • 1 ks Sleď Baltický marinovaný
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Zavináče
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 balení Sardinky v oleji
  • 1 balení Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2821 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 952.6 mg
  • Vláknina 12380 mg
  • Vitamín A 12380 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Okurky a zeleninu ze zavináče nakrájíme nadrobno, cibuli nakrájíme na velmi jemno.

  • 3

    Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vitřností a kostí.

  • 4

    Řezy ze slanečka v oleji, maso ze zavináče, sardinky a uzeného sledě nakrájíme nadrobno.

  • 5

    Poté vše promícháme s brambory, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek, případně trochu oleje ze slanečkových řezů.

  • 6

    Suroviny na zálivku dobře promícháme a vmícháme do směsi.

  • 7

    Salát necháme v lednici uležet.

Komentáře k receptu