Fazolový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Fazole bílé sterilované
  • 500 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1197 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1182.6 mg
  • Vláknina 20167.5 mg
  • Vitamín A 20167.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat, cibuli nakrájíme najemno, uzené maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na oleji osmažíme uzené maso, přidáme cibuli, chvíli restujeme. Poté osolíme a okořeníme.

  • 3

    K masu vsypeme brambory, přelijeme vodou a dusíme do měkka. Krátce před koncem dušení přidáme okapané fazole, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu