Pečený špenátovo-artyčokový dip
Suroviny
- 70 g Sýr Parmezán
- 70 g Sýr Gouda 45%
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 240 g Sýr krémový
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 420 g Artyčoky sterilované
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cibule sušená
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 616.8 mg
- Vláknina 14551.7 mg
- Vitamín A 14551.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ingredience kromě poloviny množství parmazánu a poloviny množství goudy rozmixujeme dohladka. Směs dáme do pekáčku a posypeme odloženými dvěma sýry.
-
2
Necháme 2 hodiny odležet v lednici.
-
3
Poté pečeme na 170 °C asi 35 minut.
-
4
Podáváme ještě horké.