Pečený hermelín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 162.7 mg
- Vláknina 2438.1 mg
- Vitamín A 2438.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicém papírem.
-
2
Hermelíny podélně rozkrojíme na 3 plátky jako dort. Cibuli, očištěnou papriku, rajčata a salám nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli, papriku, rajčata a salám rozdělíme na osm částí.
-
3
Spodní díl hermelínu potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, cibule papriky a rajčete. Osolíme a opepříme.
-
4
Přiklopíme druhým plátkem hermelínu, potřeme kečupem, poklademe plátky papriky, cibule, salámu a rajčete. Osolíme a opepříme.
-
5
Přiklopíme vrchní díl hermelínu, spíchneme párátky a klademe na plech.
-
6
V troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 7-10 minut.
-
7
Podáváme s vařenými brambory a salátem.