Buchta eskymo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks prášku do pečiva
  • 0.5 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 12 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce cukru krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 50.4 mg
  • Vláknina 649.3 mg
  • Vitamín A 649.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce si ušleháme s cukrem, přidáme kypřící prášek, kakao a mouku a umícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C zhruba 15 minut.

  • 2

    Mezitím, co se nám bude korpus péct a chladnout, si připravíme náplň: z mléka, cukru a pudinkových prášků si uvaříme pudink, který poté necháme vychladnout. Do studeného pudinku zašleháme máslo a zakysanou smetanu.

  • 3

    Hmotu rozetřeme na již upečený korpus a přestříkáme čokoládou.

Komentáře k receptu