Sýrové bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 16.67 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme pivo s vodou a vmícháme postupně do prosáté mouky, až vytvoříme těsto jako na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do odpočinutého těsta.

  • 3

    Plátky sýra potřeme rozšlehaným žloutkem, namočíme do těsta a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu