Rajská omáčka II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí krk uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 ks Protlak rajčatový sterilovaný
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1795.2 mg
  • Vláknina 16368.8 mg
  • Vitamín A 16368.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar nevyléváme.

  • 2

    Poté si v druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou na jemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem. Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti.

  • 3

    Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu