Lehký květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 541.8 mg
- Vláknina 9588 mg
- Vitamín A 9588 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na menší růžičky a uvaříme ideálně v páře doměka. Cibulku nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a oloupanou mrkev rovněž na kolečka. Vlažný květák dáme do mísy, přidáme cibulku, mrkev a celer, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a limetkovou šťávou. Promícháme. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou