Špenátový koláč s knäckenbroty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 8 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 170.2 mg
- Draslík 748.1 mg
- Vláknina 5948.3 mg
- Vitamín A 5948.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
-
2
Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.
-
3
Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.
-
4
Pečeme 45 minut na 180 °C.