Špenátový koláč s knäckenbroty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Sýr Feta
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Knäckebrot žitný
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 748.1 mg
  • Vláknina 5948.3 mg
  • Vitamín A 5948.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

  • 2

    Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.

  • 3

    Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.

  • 4

    Pečeme 45 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu