Plzenské vošouchy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 887.9 mg
  • Vláknina 15118 mg
  • Vitamín A 15118 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Vše ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

  • 2

    Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Zlatavé vošouchy podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.Podáváme se zelím.

Komentáře k receptu