Neapolské makaróny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 323.4 mg
  • Vláknina 6976.3 mg
  • Vitamín A 6976.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V dostatečném množství osolené vody uvaříme makaróny, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme jemně nasekaný česnek a petrželku, krátce osmahneme a potom vmícháme rajčatový protlak naředěný trochou vody. Mírně osolíme, opepříme a dusíme do zhoustnutí.

  • 3

    Makaróny rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvou nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu