Bibimbap

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hnědá rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • 4 polévková lžíce sriracha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1501.4 mg
  • Vláknina 18867.5 mg
  • Vitamín A 18867.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 337.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka.

  • 2

    Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou.

  • 3

    Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý.

  • 4

    Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou).

Komentáře k receptu