Avokádový toast s kapustou, slaninou a vejci
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 80 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Kapusta hlávková
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 1493.4 mg
- Vláknina 17952 mg
- Vitamín A 17952 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 305.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na 4 plátky. Chléb také na 4 plátky.
-
2
Slaninu opečeme nasucho dokřupava. Vyjmeme ji a na pánev dáme olej, nakrájenou kapustu a utřený česnek, chilli, sůl a pepř a dvě minuty smažíme.
-
3
Směs vyjmeme a jedno po druhém usmažíme vejce – abychom získali volská oka s ještě tekutým žloutkem.
-
4
Vyjmeme a nakonec opečeme ještě chléb z obou stran. Potřeme ho majonézou, na to navršíme kapustovou směs, slaninu a nakonec vejce.
-
5
Ihned podáváme.