Veganské Picadillo
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 30 g Hrozinky
- 750 g Voda pitná
- 7 g Pepř černý mletý
- 7 g Hřebíček mletý
- 7 g Sůl mořská
- 50 g Olivy zelené
- 400 g rajčata v plechovce
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 6 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 618.9 mg
- Vláknina 30189 mg
- Vitamín A 30189 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu smícháme s čočkou a necháme přes noc bobtnat. Poté vaříme 25 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.
-
2
Papriku nakrájíme na kostičky, česnek utřeme.
-
3
Cibuli nakrájíme na jemno. Smažíme ji ve velké pánvi na oleji spolu s paprikou. Po pěti minutách přidáme česnek a ještě minutu smažíme. Poté přidáme rajčata, ocet, čočku, kmín, mletou papriku, oregano, skořici a mletý hřebíček. Dobře promícháme a povaříme 10 minut.
-
4
Odstavíme a vmícháme olivy a rozinky. Osolíme a opepříme podle chuti.