Vegetariánský arašídový vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo arašídové
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 400 g rajčata v plechovce
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Arašídy
  • 1 kávová lžička Kajenský pepř
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Olej kokosový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1459 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 1095.7 mg
  • Vláknina 19510 mg
  • Vitamín A 19510 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule nakrájíme na jemno a smažíme je 5-7 minut na oleji. Vmícháme utřený česnek a zázvor a ještě 2 minuty povaříme.

  • 2

    Přidáme i kajenský pepř, koriandr a sůl. Po dvou minutách přidáme i oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, na kostičky nakrájenou papriku, vývar, arašídové máslo, rajčata, fazole a kokosové mléko. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-30 minut.

  • 3

    Když už jsou brambory měkké, dochutíme limetkovou šťávou.

  • 4

    Podáváme posypané nahrubo nasekanými arašídy.

Komentáře k receptu