Vegetariánský arašídový vývar
Suroviny
- 100 g Máslo arašídové
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 400 g rajčata v plechovce
- 500 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Arašídy
- 1 kávová lžička Kajenský pepř
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Olej kokosový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1459 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1095.7 mg
- Vláknina 19510 mg
- Vitamín A 19510 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule nakrájíme na jemno a smažíme je 5-7 minut na oleji. Vmícháme utřený česnek a zázvor a ještě 2 minuty povaříme.
-
2
Přidáme i kajenský pepř, koriandr a sůl. Po dvou minutách přidáme i oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, na kostičky nakrájenou papriku, vývar, arašídové máslo, rajčata, fazole a kokosové mléko. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-30 minut.
-
3
Když už jsou brambory měkké, dochutíme limetkovou šťávou.
-
4
Podáváme posypané nahrubo nasekanými arašídy.