Veganský nacho dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Kajenský pepř
  • 250 ml Sójové mléko sušené
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 77.4 mg
  • Vláknina 947.8 mg
  • Vitamín A 947.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mléko a kukuřičnou mouku. Vaříme 5 minut. Až začne houstnout, přidáme veganský sýr. Snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Směs se snažíme co nejvíc rozšlehat, aby v ní nebyly hrudky.

  • 2

    Osolíme a přidáme papriku a kajenský pepř.

  • 3

    Přidáme rajče, zbavené semínek a nakrájené na drobounké kostičky. přidáme také jalapenos, nakrájenou na co nejvíce, koriandr i jarní cibulky - vše nakrájené na co nejvíce na drobno.

  • 4

    Vše pořádně promícháme a podáváme k chipsům nachos nebo jen jako dip k zelenině či k čemukoliv.

Komentáře k receptu