Mořský ďas se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 840 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 651.4 mg
  • Vláknina 1529.3 mg
  • Vitamín A 1529.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského ďasa naporcujeme na šest filet. Osolíme a opepříme ho. Opékáme ho kůží dolů na grilovací pánvi na lžíci oleje. Trvá to asi tak 5 minut. Poté ho otočíme a ještě minutu dopečeme. Zastříkneme ho sójovou omáčkou.

  • 2

    Na zbylém oleji opečeme zázvor, utřený česnek a nasekané chilli papričky. Po dvou minutách odstavíme a vmícháme nakrájené jarní cibulky.

  • 3

    Zeleninu podáváme s rybou.

Komentáře k receptu