Řezy café latte
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr moučkový
- 50 g Marmeláda malinová
- 200 g polohrubé mouky
- 200 ml Mléko polotučné
- 400 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zakysaná smetana
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 50.2 mg
- Draslík 35.3 mg
- Vláknina 1797.3 mg
- Vitamín A 1797.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka vyšleháme s cukrem, přimícháme olej a mléko. Mouku a kypřící prášek důkladně promícháme a postupně zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme 3 lžíce kakaa. Směs dáme rovnoměrně na plech ( nezapomente na pečíčí papír ) a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupnů cca 15 min.
-
2
Jdeme na krém: uvaříme puding s mlékem, za občasného míchání vychladíme. Mezitím si vyšleháme cukr s máslem. Do hmoty přimícháme puding a nakonec přidáme zakysamou smetanu.
-
3
Korpus si pokapeme uvařenou kávou a potřeme marmeládou. Na takto připravený a vychlazený korpus dáme krém. Nakonec zdobíme.