Řezy café latte

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 50 g Marmeláda malinová
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 35.3 mg
  • Vláknina 1797.3 mg
  • Vitamín A 1797.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka vyšleháme s cukrem, přimícháme olej a mléko. Mouku a kypřící prášek důkladně promícháme a postupně zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme 3 lžíce kakaa. Směs dáme rovnoměrně na plech ( nezapomente na pečíčí papír ) a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupnů cca 15 min.

  • 2

    Jdeme na krém: uvaříme puding s mlékem, za občasného míchání vychladíme. Mezitím si vyšleháme cukr s máslem. Do hmoty přimícháme puding a nakonec přidáme zakysamou smetanu.

  • 3

    Korpus si pokapeme uvařenou kávou a potřeme marmeládou. Na takto připravený a vychlazený korpus dáme krém. Nakonec zdobíme.

Komentáře k receptu