Bezlepková lehká roláda se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 86.9 mg
- Vláknina 1245 mg
- Vitamín A 1245 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a nakonec vmícháme 3 lžíce kakaa. Pořádně promícháme. Do směsy ( cukr, žloutky a kakao ) opatrně vmícháme bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem.
-
2
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupnů cca 10 minut ( horní a dolní pečení ). Po vytažení nechte piškot cca 5 min vychladnout a poté sundejte opatrně pečící papír. Piškot srolujte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte šlehačku do tuha. Jakmile bude piškot studený rozmotejte jej a potřete vyšlehanou šlehačkou a znovu srolujte. Dejte do alobalu a nechte cca 2-3 hodiny v ledničce odpočívat.