Rýžový nákyp s malinovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 28 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 114.5 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1086.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší hluboké nádoby vlijeme mléko smíchané s vanilkovým cukrem. Přikryté přivedeme k varu v mikrovlnné troubě zapnuté na plný výkon. Přidáme propláchnutou rýži a přikryté vaříme při polovičním výkonu 20 minut.
-
2
Nádobu vyjmeem z trouby a nákyp necháme vychladnout.
-
3
Ze smetany, cukru a omytých malin vyšleháme pěnu, kterou vmícháme do nákypu.