Marocké kuře z jednoho hrnce
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 100 g Zázvor celý
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička sů
- 2 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Dýně
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 10 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 2461.9 mg
- Vláknina 8427.7 mg
- Vitamín A 8427.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.
-
2
Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.
-
3
Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.
-
4
Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.
-
5
Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.