Kořeněný bulgur s pečenými paprikami
Suroviny
- 7 g Kmín drcený
- 7 g Skořice mletá
- 200 g Bulgur
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule červená
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 6 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 524.7 mg
- Vláknina 32305 mg
- Vitamín A 32305 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Pod poklicí ještě necháme dojít.
-
2
Smícháme kmín a skořici, citronovou kůru a šťávu, olivový olej, nasekanou cibulku a koriandr a vmícháme to k bulguru.
-
3
Cizrnu slijeme (nebo uvaříme, pokud nemáme konzervovanou) a také ji přidáme k bulguru.
-
4
Podáváme studené i teplé.