Sýrové čtverhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Tuk Hera jedlý
  • 30 g Amonium
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 10 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 7215 mg
  • Vitamín A 7215 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozpustíme amonium (cukrářské droždí). Do osolené mouky rozdrobíme tuk, přilijeme mléko s amoniem, přidáme vejce a zaděláme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný asi 5mm, potřeme bílekm a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Plát potom nakrájíme rádýlkem na čtverečky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.

Komentáře k receptu