Tvaroháče

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 60 g Strouhanka
  • 100 g Sýr balkánský
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 146.6 mg
  • Draslík 207.8 mg
  • Vláknina 1043.6 mg
  • Vitamín A 1043.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.

  • 3

    Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.

  • 4

    Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu