Dušená srnčí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 g Játra srnčí
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 250.2 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 3118 mg
  • Vitamín A 3118 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut.

  • 2

    Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem.

  • 3

    V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka.

  • 4

    Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu