Švejžužu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.32 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 358.5 mg
  • Draslík 634.5 mg
  • Vláknina 1201.3 mg
  • Vitamín A 1201.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, papriku očistíme od semínek a nakrájíme na nudličky. Žloutky smícháme s omáčkou, solamylem a kari.

  • 2

    Maso s paprikou vložíme do mísy, přelijeme marinádou a dobře promícháme. Pod fólií dáme přes noc do lednice.

  • 3

    Druhý den maso po orestujeme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu