Jehněčí kotlety na houbách
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Houby čerstvé
- 600 g Jehněčí kotlety
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 43 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 863.7 mg
- Vláknina 5010.3 mg
- Vitamín A 5010.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, nakrájené houby podusíme na části másla, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
-
2
Jehněčí kotlety mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a zakapeme citronovou šťávou. Opečeme je na zbylém másle po obou stranách dozlatova.
-
3
Opečené kotlety urovnáme na mísu a každou kotletu potřeme rajčatovým protlakem a poklademe podušenými houbami.
-
4
Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme.
-
5
Šťávu podáváme zvlášť.