Vývar se želatinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 2289.8 mg
  • Vitamín A 2289.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar ohřejeme a horký přecedíme, aby byl čirý. Podle potřeby osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme, aby chuť vývaru byla pikantní.

  • 2

    Plátky želatiny namočíme na chvíli do studené vody, potom je vymačkáme a rozpustíme v horkém (ne vroucím) vývaru.

Komentáře k receptu