Kančí řízky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 104.7 mg
- Vláknina 1448 mg
- Vitamín A 1448 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.
-
2
Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
-
3
Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.
-
4
Nakonec pokrm jen krátce podusíme.