Kančí řízky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Kančí kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1034 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 104.7 mg
  • Vláknina 1448 mg
  • Vitamín A 1448 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.

  • 2

    Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.

  • 4

    Nakonec pokrm jen krátce podusíme.

Komentáře k receptu