Cibulák
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Šunkový salám
- 30 g Droždí
- 125 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.5 kg Cibule
- 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 32 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 179.6 mg
- Draslík 414.1 mg
- Vláknina 9008.4 mg
- Vitamín A 9008.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C.
-
2
Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout.
-
3
V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí.
-
4
Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.
-
6
Podáváme horké.