Rybí koláč
Suroviny
- 400 g Makrela uzená
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 7 g Muškátový oříšek
- 50 g Sýr Čedar
- 400 g Treska filety
- 600 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 55 g
- Sodík 927 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 378.5 mg
- Draslík 677.8 mg
- Vláknina 5102.5 mg
- Vitamín A 5102.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 961.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka.
-
3
Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy.
-
4
Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou.
-
5
Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu.
-
6
Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut.