Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 50 g Máslo čerstvé
- 7 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 600 g pastiňák
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 468.8 mg
- Vláknina 7110.3 mg
- Vitamín A 7110.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.
-
2
Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.
-
3
Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.