Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 600 g pastiňák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 468.8 mg
  • Vláknina 7110.3 mg
  • Vitamín A 7110.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.

  • 2

    Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.

  • 3

    Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.

Komentáře k receptu