Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Cukr třtinový
  • 150 ml Ocet jablečný
  • 300 ml Rajčata sekaná
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce paprika uzená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 368.6 mg
  • Vláknina 622.3 mg
  • Vitamín A 622.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl.

  • 2

    Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut.

  • 3

    Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou.

  • 4

    Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení.

Komentáře k receptu