Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce
Suroviny
- 125 g Cukr třtinový
- 150 ml Ocet jablečný
- 300 ml Rajčata sekaná
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová žebra
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce paprika uzená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 31 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 368.6 mg
- Vláknina 622.3 mg
- Vitamín A 622.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl.
-
2
Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut.
-
3
Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou.
-
4
Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení.