Piadina - placka plněná sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1068 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 8665 mg
- Vitamín A 8665 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto na placku: do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
-
2
Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále si vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
-
3
Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Teplou placku potřeme lahodným taveným sýrem, poklademe na něj listy salátu a rukoly, šunku, placku přehneme a ještě chvíli ji dáme péct na rozehřátou pánev. Dáváme pozor, aby se nepřipálila, potřebujeme jen, aby se prohřála uvnitř náplň.