Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Tuňák obecný
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
- 300 ml Rajčatová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Olivy černé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 635.1 mg
- Vláknina 6077.5 mg
- Vitamín A 6077.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.
-
2
Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.
-
3
Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.