Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 20 g Sýr Rokfór
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hruška asijská nashi
  • 1 ks Hruška asijská nashi
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 544.3 mg
  • Draslík 282.3 mg
  • Vláknina 10446.2 mg
  • Vitamín A 10446.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout.

  • 2

    Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla.

  • 4

    Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut.

  • 5

    Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu