Koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 98 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 42 g Droždí
  • 80 g Cukr moučkový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 116.68 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 8877.5 mg
  • Vitamín A 8877.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, přidáme několik lžic vlahého mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, promícháme přidáme vzešlý kvásek, zbylé suroviny, mléka tolik, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. Během kynutí těsto promícháme.

  • 3

    Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a necháme ještě chvilku kynout. Poté koblížky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku na mírnějším plameni dozlatova.

  • 4

    Koblížky ze strany napíchneme a plníme podle vlastní chuti (džem, pudink, neugeta atd.). Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu