Dělbuchy
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 400 g Čočka červená
- 150 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 28 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 430.9 mg
- Vláknina 15389.8 mg
- Vitamín A 15389.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou, jen cm nad ni a na mírném ohni vaříme. V případě potřeby vodu doléváme, ale jen tolik, aby čočka byla uvařená a voda vyvařená. Po uvaření necháme čočku pod poklicí dojít.
-
2
Vychladlou čočku vsypeme do mísy, vmícháme všechny zbylé suroviny (česnek utřeme se solí), vyjma oleje, a dobře promícháme. Strouhanky dáme tolik, abychom utvořili kompaktní hmotu. Z ní tvoříme koule o průměru asi 4 cm.
-
3
Koule obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.