Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 130 g Pistácie
  • 80 g Sýr Gran Moravia
  • 200 g Mozzarella di Buffala
  • 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1077.7 mg
  • Vláknina 18286.3 mg
  • Vitamín A 18286.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.

  • 2

    Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.

  • 4

    Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu