Nejlepší pomazánka z tresčích jater
Suroviny
- 115 g Játra tresčí v oleji
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Okurky nakládané
- 115 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 35 g Cibule červená
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 27 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 48.5 mg
- Vláknina 559.3 mg
- Vitamín A 559.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme najemno.
-
2
Změklé máslo ušleháme se solí, po částech zašleháme tvaroh, mléko a tresčí játra. Směs vyšleháme dojemna, poté přimícháme ostatní suroviny.
-
3
Před podáváním necháme pomazánku vychladit.