Smetanový hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 759.6 mg
- Vláknina 2579 mg
- Vitamín A 2579 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme.
-
2
Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut.
-
3
Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme.