Smetanový hovězí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí plec
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 759.6 mg
  • Vláknina 2579 mg
  • Vitamín A 2579 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut.

  • 3

    Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu