Zeleninová šťáva
Suroviny
- 100 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Karotka
- 4 špetka Zázvor mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Celer - nať
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2725.2 mg
- Vláknina 34277.4 mg
- Vitamín A 34277.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 228.7 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme zeleninu: karotku, celer, petržel, rajčata, cuketku, petrželovou a celerovou nať, stroužky česneku a bramboru. Vše pokrájíme na kousky a dáme do odšťavovače.
-
2
Zeleninovou šťávu podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu citrónové šťávy a 1-2 špetky zázvoru. Štávu pijeme vychlazenou. Dobrou chuť.