Česneková bageta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1113 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1860 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 146 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 383.9 mg
  • Vláknina 12654 mg
  • Vitamín A 12654 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme změklé máslo se solí a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme prolisovaný česnek.

  • 2

    Bagetu několikrát šikmo nakrojíme v odstupech asi 4cm, ale nedokrojíme. Do vzniklých zářezů vetřeme připravené česnekové máslo, potom zářezy stiskneme k sobě a bagetu zabalíme do alobalu.

  • 3

    Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

  • 4

    Bagetu podáváme teplou v rozevřeném alobalu.

Komentáře k receptu