Česneková bageta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1113 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1860 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 146 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 383.9 mg
- Vláknina 12654 mg
- Vitamín A 12654 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme změklé máslo se solí a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme prolisovaný česnek.
-
2
Bagetu několikrát šikmo nakrojíme v odstupech asi 4cm, ale nedokrojíme. Do vzniklých zářezů vetřeme připravené česnekové máslo, potom zářezy stiskneme k sobě a bagetu zabalíme do alobalu.
-
3
Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
-
4
Bagetu podáváme teplou v rozevřeném alobalu.