Nakládané žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 ml Ocet kvasný lihový
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 738.1 mg
  • Vláknina 7788 mg
  • Vitamín A 7788 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek.

  • 2

    Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny.

Komentáře k receptu