Salát s marinovanou dýní a hříbky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Hříbky čerstvé
- 220 g Dýně
- 50 g Salát Rosso
- 50 g Salát Polníček
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Badyán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej dýňový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 452.9 mg
- Vláknina 12612.5 mg
- Vitamín A 12612.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
-
2
Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
-
3
Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
-
4
Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.