Šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 936.1 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omyté a osušené maso nakrájíme na čtverce.
-
2
Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli a papriku.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj špízy a opékáme. Až se maso zatáhne, ze všech stran osolíme a dosmažíme na mírném ohni, zhruba 5 minut.