Ragú z čerstvých hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 293.8 mg
- Vláknina 828.8 mg
- Vitamín A 828.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat.
-
2
Potom přidáme omáčku demi glace, osolíme, opepříme a ještě jednou provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme čerstvě nasekané bylinky.