Bruschetta s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Mozzarella
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 222.7 mg
  • Vláknina 4286.8 mg
  • Vitamín A 4286.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs vychladíme.

  • 2

    Šunku krátce opečeme nasucho na pánvi. Plátky bagety opečeme dozlatova, potřeme připravenou rajčatovou směsí. Ozdobíme hoblinkami pecorina, mozzarelly a plátky šunky.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu